Werken met werknemers in atypische statuten
11/10/16

PI en Prebes organiseerden op 28 september een studienamiddag over "Werken met werknemers in atypische statuten". De presentaties vindt u terug op de website van Prebes.

Het verslag en de foto's van de studienamiddag

Mag een jobstudent op een dak werken?
29/07/16

In de wetgeving is het niet expliciet verboden een jobstudent op een dak te laten werken. Deze werkpost kan toegelaten worden MAAR enkel en alleen op welbepaalde voorwaarden.

Meer details

Veilig werken op hoogte
15/07/16

NAVB Constructiv heeft een nagelnieuw dossier over veilig werken op hoogte gepubliceerd (dossier 146). Het dossier bevat veel nuttige informatie over het veilig gebruiken van o.a. ladders, steigers, hoogwerkers, leunsystemen. Een interessante infobron!

Downloaden van de NAVB website

Jobstudenten - Heftruck
Jobstudenten mogen NOOIT met een heftruck rijden. Zelfs niet als ze daarvoor opgeleid zijn. Dit geldt voor iedereen die met een studentencontract aan de slag gaat, ongeacht de leeftijd.

 

Daarnaast zijn er nog tal van jobs die (sommige) jobstudenten niet mogen doen. Informatie over wat kan en wat niet kan voor jobstudenten vind je op onze website www.ikbenjobstudent.be. Jobstudenten kunnen er ook terecht voor praktische informatie over de risico’s van ’t vak en vooral over hoe ze veilig door de vakantiejobzomer kunnen geraken.

 

Centrale Gegevensbank PI-M

In 2015 werden voor de uitzendsector 79220 gezondheidsonderzoeken genoteerd.

In januari 2017 werden tot nu toe al 65.730 resultaten van de gezondheidsonderzoeken opgenomen in de Centrale Gegevensbank.