Jobstudenten - Heftruck
17/06/16

Jobstudenten mogen NOOIT met een heftruck rijden. Zelfs niet als ze daarvoor opgeleid zijn. Dit geldt voor iedereen die met een studentencontract aan de slag gaat, ongeacht de leeftijd.

 

Daarnaast zijn er nog tal van jobs die (sommige) jobstudenten niet mogen doen. Informatie over wat kan en wat niet kan voor jobstudenten vind je op onze website www.ikbenjobstudent.be. Jobstudenten kunnen er ook terecht voor praktische informatie over de risico’s van ’t vak en vooral over hoe ze veilig door de vakantiejobzomer kunnen geraken.

Praktische workshop: Centrale Gegevensbank
31/05/16

Nu de Centrale Gegevensbank geopend is, wil Preventie en Interim u uitnodigen voor een praktische workshop : « Beter begrijpen en gebruiken van de Centrale Gegevensbank PI-M ». 

De workshop is bedoeld voor de verbindingspersonen en de medewerkers van de uitzendkantoren. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier

Arbeidsongevallencijfers uitzendkrachten in 2015
29/04/16

Ook in 2015 slagen de preventiedeskundigen in de sector om bij grotere tewerkstelling van uitzendkrachten de eisen voor "veilige arbeidsomstandigheden op de werkplek bij de gebruiker voor de uitzendkracht" te beheersen.....

 

Een gebruiker moet het onthaal van de uitzendkracht organiseren alvorens deze bij hem tewerkgesteld wordt.We hebben een "onthaal"fiche ontworpen als mogelijke tool om de gebruikers te helpen bij de organisatie van het onthaal van de werknemers in hun onderneming.

Centrale Gegevensbank PI-M

In 2015 werden voor de uitzendsector 79220 gezondheidsonderzoeken genoteerd.

In april 2016 werden tot nu toe al 49672 resultaten van de gezondheidsonderzoeken opgenomen in de Centrale Gegevensbank.