Veilig werken op hoogte
15/07/16

NAVB Constructiv heeft een nagelnieuw dossier over veilig werken op hoogte gepubliceerd (dossier 146). Het dossier bevat veel nuttige informatie over het veilig gebruiken van o.a. ladders, steigers, hoogwerkers, leunsystemen. Een interessante infobron!

Downloaden van de NAVB website

Nieuwe informatiewebsite voor de leden van de Ondernemingsraad en het Comité voor preventie en bescherming op het werk
11/07/16

De FOD Werkgelegenheid lanceert een informatiewebsite voor de leden van de Ondernemingsraad en het Comité voor preventie en bescherming op het werk. Op deze website vindt u nuttige inlichtingen over de oprichting, de werking en de opdrachten van de Ondernemingsraad en het Comité voor preventie en bescherming op het werk.

www.cpbw-ondernemingsraad.be

Napo in… een gezonde toekomst tegemoet
11/07/16

Napo als een tijdreiziger in zijn zoektocht naar de belangrijkste ingrediënten voor een duurzaam werkleven. De voorgestelde situaties tonen de noodzaak aan van het beheersen van risico’s van de eerste- tot en met de laatste werkdag, duiden op het belang van een doeltreffend werkhervattingsbeleid.

De filmpjes op de NAPO website

Jobstudenten - Heftruck
Jobstudenten mogen NOOIT met een heftruck rijden. Zelfs niet als ze daarvoor opgeleid zijn. Dit geldt voor iedereen die met een studentencontract aan de slag gaat, ongeacht de leeftijd.

 

Daarnaast zijn er nog tal van jobs die (sommige) jobstudenten niet mogen doen. Informatie over wat kan en wat niet kan voor jobstudenten vind je op onze website www.ikbenjobstudent.be. Jobstudenten kunnen er ook terecht voor praktische informatie over de risico’s van ’t vak en vooral over hoe ze veilig door de vakantiejobzomer kunnen geraken.

 

Centrale Gegevensbank PI-M

In 2015 werden voor de uitzendsector 79220 gezondheidsonderzoeken genoteerd.

In april 2016 werden tot nu toe al 49672 resultaten van de gezondheidsonderzoeken opgenomen in de Centrale Gegevensbank.