Praktische workshop: Centrale Gegevensbank
31/05/16

Nu de Centrale Gegevensbank geopend is, wil Preventie en Interim u uitnodigen voor een praktische workshop : « Beter begrijpen en gebruiken van de Centrale Gegevensbank PI-M ». 

 De workshop is bedoeld voor de verbindingspersonen en de medewerkers van de uitzendkantoren. Inschrijven kan tot 30 mei 2016 via het inschrijvingsformulier

Arbeidsongevallencijfers uitzendkrachten in 2015
29/04/16

Ook in 2015 slagen de preventiedeskundigen in de sector om bij grotere tewerkstelling van uitzendkrachten de eisen voor "veilige arbeidsomstandigheden op de werkplek bij de gebruiker voor de uitzendkracht" te beheersen.....

 

www.ikbenjobstudent.be
15/04/16

Sinds 16 december is onze volledig vernieuwde jobstudentenwebsite online. Jongeren krijgen er tips op maat en in hun taal over de risico's op de werkvloer en hoe deze te voorkomen. Ook uitzendkantoren en scholen vinden er achtergrondinformatie. Onlangs zijn de functies verdubbeld waarover u informatie kan vinden. Een niet te missen schatkamer om de jobstudenten veilig te laten werken.

Een gebruiker moet het onthaal van de uitzendkracht organiseren alvorens deze bij hem tewerkgesteld wordt.We hebben een "onthaal"fiche ontworpen als mogelijke tool om de gebruikers te helpen bij de organisatie van het onthaal van de werknemers in hun onderneming.

Centrale Gegevensbank PI-M

In 2015 werden voor de uitzendsector 79220 gezondheidsonderzoeken genoteerd.

In april 2016 werden tot nu toe al 49672 resultaten van de gezondheidsonderzoeken opgenomen in de Centrale Gegevensbank.