Jobstudenten - Heftruck
05/10/17

Jobstudenten mogen NOOIT met een heftruck rijden. Zelfs niet als ze daarvoor opgeleid zijn. Dit geldt voor iedereen die met een studentencontract aan de slag gaat, ongeacht de leeftijd.

 

Daarnaast zijn er nog tal van jobs die (sommige) jobstudenten niet mogen doen. Informatie over wat kan en wat niet kan voor jobstudenten vindt u op ikbenjobstudent.be. Jobstudenten kunnen er ook terecht voor praktische informatie over de risico’s van ’t vak en vooral over hoe ze veilig kunnen werken.

Nieuwe aanwinst voor het team van Preventie en Interim gezocht
21/06/17

Preventie en Interim (PI), de centrale preventiedienst voor de uitzendsector, wenst haar team te versterken met een medewerker (m/v/x).

 

Heeft u een sterke interesse in de Welzijnswetgeving? Neem dan alvast hier een kijkje voor meer info over de vacature.

Nieuwe Codex Welzijn op het Werk trad in werking
16/06/17

De nieuwe Codex Welzijn op het Werk werd op 2 juni gepubliceerd en trad op 12 juni in werking. Inhoudelijk verandert er niets, wel werd de structuur grondig hervormd en is er een consistenter gebruik van de terminologie.

 

De nieuwe versie bestaat vanaf nu uit Tien boeken met opname van de huidige Koninklijke Besluiten (KB’s) heringedeeld a.d.h.v. Titels. Het KB Uitzendarbeid van 15 december 2010 vindt u vanaf nu terug in Boek X ‘Werkorganisatie en bijzondere werknemerscategorieën’ – Titel 2: Uitzendarbeid


Belangrijk om weten: er is een overgangsperiode van 2 jaar voorzien, waarin verwijzingen naar de oude Koninklijke Besluiten nog gelden.

 

PI zal de verwijzingen naar de nieuwe Codex geleidelijk aan opnemen in de Circulaires en andere communicatie.

 

Om op een eenvoudige manier terug te vinden waar de oude KB’s staan in de nieuwe versie van de Codex werd per boek een concordantietabel opgesteld. Meer info op de website van de FOD WASO.

U volgt de basisopleiding “Sociale wetgeving & welzijn op het werk - uitzendarbeid” bij Federgon?

 

Dan kan u dezelfde dag deelnemen aan de cursus Preventiebeleid bij uitzendarbeid georganiseerd door Preventie en Interim (PI).

 

De cursus biedt inzicht in het voorkomen van arbeidsongevallen van uitzendkrachten op de werkplek en hoe hun gezondheid te beschermen. Het is ook de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de werking van de Centrale Dienst ‘Preventie en Interim’ en wat deze voor u kan betekenen. Meer info en inschrijven

 

Centrale Gegevensbank PI-M

 

In september 2017 werden tot nu toe al 66.193 resultaten van de gezondheidsonderzoeken opgenomen in de Centrale Gegevensbank.