Home → PI → Events

Events

Studienamiddag: « Werken met werknemers in atypische statuten »

28 september 2016 (Brussel)

 

PI en Prebes organiseerden op 28 september in Tour & Taxis een studienamiddag over "Werken met werknemers in atypische statuten". 

 

Luc Van Hamme (adviseur-generaal van de Arbeidsinspectie en Hoofd van de regionale directies) opende de namiddag met een gedreven uitleg over wat “gezagsoverdracht” precies betekent en wat wel en niet is toegelaten in de relatie werkgever-werknemer. Hij vervolgde met een verhelderende toelichting over “werken met derden”, “gedetacheerde werknemers” en “(schijn)zelfstandigen”.

 

Marijke Bruyninckx (directeur PI) kaderde de sector van de uitzendarbeid en ging dieper in op het belang van de werkpostfiche. Ook de rol van de gebruiker en het uitzendkantoor, en het gezondheidstoezicht kwamen aan bod.

 

Jessica Schumann (safety advisor bij Delhaize Belgium) sloot de namiddag af met een praktische case. Ze gaf toelichting bij de manier waarop Delhaize het veilig werken met derden zonder contract (externe chauffeurs, leveranciers, …) aanpakt.

 

De presentaties vindt u terug op de website van Prebes.

 

Enkele foto's van de namiddag:

Studievoormiddag: « Vakbekwaamheid, rijgeschiktheid, medisch toezicht voor chauffeurs »

8 oktober 2015 (Brussel)

 

Preventie en Interim, Federgon en de Confederatie Bouw hebben in samenwerking met de FOD WASO een studievoormiddag georganiseerd met als thema: "Vakbekwaamheid, rijgeschiktheid, medisch toezicht voor chauffeurs".

 

Uitzendkrachten die als beroepschauffeurs werken moeten voldoen aan welbepaalde verplichtingen. Deze studievoormiddag bood de deelnemers een uitstekende kans om zich te informeren over de verplichtingen van zowel werkgevers als werknemers in al deze materies.

 

Dit event was gratis. De studievoormiddag ging door op donderdag 8 oktober 2015 in het gebouw van de FOD WASO in Brussel.

Hier vindt u het programma van de voormiddag.

 

Hieronder de links naar de presentaties van de sprekers:

Enkele foto's van de voormiddag: