Home → Thema's → Video's over preventie

Video's over preventie

Napo in: Als stress toeslaat

Napo legt op zijn eigen humoristische wijze de vinger op enkele oorzaken van psychosociale risico's op het werk, zoals excessieve eisen, weinig controle op het eigen werk, voortdurende druk, onaanvaardbaar gedrag, geen respect, veranderingen, een slechte planning en tegenstrijdige opdrachten die leiden tot fouten, vermoeidheid, burn-out, uitputting en slechte prestaties.

Meer videos op de website van Napo Films.

Film over de preventie van musculoskeletale aandoeningen

Musculoskeletale aandoeningen zijn een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid in België. Het aantal werknemers dat met MSA kamp blijft bovendien jaar na jaar toenemen. De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg heeft daarom met de steun van het Europees Sociaal Fonds en in samenwerking met Prevent en het audiovisueel productiebedrijf Produweb een film over MSA gemaakt. De film moet het grote publiek sensibiliseren en informeren over musculoskeletale aandoeningen en de goede praktijken die bestaan om MSA te voorkomen.

 

 

Als de heftruck kantelt, blijf dan in de cabine

Jaarlijks worden werknemers verbrijzeld, verminkt of gedood bij het verlaten van een kantelende heftruck. Een filmpje van WorkSafe BC (British Columbia, Canada) tracht dit soort ongevallen te voorkomen.

Het filmpje is te bekijken op YouTube en duurt 30 seconden. Het bevat twee kernboodschappen voor heftruckchauffeurs: Draag je gordel, verlaat de cabine niet wanneer je heftruck kantelt

Bron: Stay in the cab, stay alive, WorkSafe BC