Home → Wetgeving → Toezicht en sancties

Toezicht en sancties

Toezicht, sancties, vervolging, interne tuchtprocedure

Hoe en wanneer treedt de arbeidsinspectie op? Werking van het auditoriaat. Welke sancties kan een werkgever, uitzendkantoor, werknemer en uitzendkracht oplopen indien hij/ zij de welzijnswetgeving niet respecteert.

Toelichting zie uitreksel uit "Preventiezakboekje2009" van Kluwer, waar ingegaan wordt op het toezicht door de overheid, aansprakelijkheid, optreden rechtbanken, vervolgingsbeleid en interne tuchtprocedure

Zie ook de Veel gestelde vragen FAQ

 

 

Op 19 juni en 18 september 2003 had een informatiesessie plaats voor de verbindingspersonen van Preventie en Interim. Er werd een toelichting gegeven betreffende het handhavingsbeleid en het optreden van de rechtbanken in het kader van de Veiligheidswetgeving.

Voor de Nederlandstalige vergadering deden wij hiervoor beroep op dhr. Wilfried Donceel, juridisch adviseur Intermedicale, Meester Johan Mommaerts van het advocatenkantoor Mombaerts, Vandebroek en Mommaerts te Leuven en dhr. Philip Berben, arbeidsauditeur te Leuven.Voor de toelichting tijdens de vergadering voor de Franstalige verbindingspersonen verkregen we de medewerking van Meester François Lagasse, van het advocatenkantoor Dewolf and Partners.