Home → Wetgeving → Welzijn op het werk → Gemeenschappelijke dienst PBW

Gemeenschappelijke dienst PBW

KB gemeenschappelijk interne dienst verschenen

De welzijnswet verplicht de werkgevers om een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk op te richten. In die dienst moet minstens één preventieadviseur werken (art.33). Artikel 38 laat toe dat een werkgever of een groep van werkgevers een gemeenschappelijk interne dienst oprichten. De voorwaarden voor de oprichting van een gemeenschappelijke interne dienst, met inbegrip van de individuele gevallen werden vastgelegd in het KB van 27 oktober 2009 (BS 16.11.2009).
De nieuwe regels vormen hoofdstuk VII (De gemeenschappelijke interne dienst voor preventie en bescherming op het werk) van Titel II (Organisatorische structuren) van de Codex over het welzijn op het werk. Artikel 840 van het Algemeen reglement op de arbeidsbescherming (ARAB) wordt opgeheven.

 

Verschillende ondernemingen hebben een gemeenschappelijke dienst opgericht voor al hun human ressources activiteiten (uitzendarbeid, Recuitment Seach & selection, Outplacement, Projectsourcing, Opleiding, Interim management en diensten aan particulieren)