De Dag van de Verbindingspersonen gemist?

Yoga at your desk

Op 15 december 2017 organiseerde PI de ‘Dag van de Verbindingspersonen’. Thema van onze jaarlijkse bijeenkomst was het manueel hanteren van lasten. 

Ergonoom Kris De Troyer bezorgde ons praktische tips over ergonomisch ‘heffen en tillen’, zowel op de werkplek als thuis, met als toemaatje een opfrissing over ergonomisch verantwoord beeldschermwerk. Daarna gaf dr. Jean-Edouard Stevens, arbeidsarts bij CESI, zijn visie over de kosten en baten van voorafgaande gezondheidsonderzoeken bij het manueel hanteren van lasten. Tot slot heeft de inspectie de laatste stand van zaken toegelicht over hun inspectiecampagne in de sector in 2018.

De studievoormiddag werd afgesloten met een warme lunch. Aansluitend bij het thema van de dag kregen we een korte initiatie ‘yoga at your desk’. Vaak hebben werknemers een zittend bestaan. Yoga docente Sigrid van de Wijer gaf ons enkele tips over hoe je aan yoga kan doen op de werkplek. Kleine, gemakkelijke oefeningen die weinig tijd in beslag nemen, maar zeker zijn effect hebben.

Heb je de Dag van de Verbindingspersonen gemist? 
Hieronder vind je de presentaties terug.